Veiligheid gaat boven alles

Marian Gielen

Een veilige woonomgeving is de basis van fijn wonen. Veiligheid zit in grote en kleine dingen. Een wijk of buurt wordt bijvoorbeeld altijd zo aangelegd dat de hulpdiensten overal kunnen komen. Maar veiligheid is ook: brandveilige materialen gebruiken bij de bouw van een huis, flat of andere woonruimte.

Ger
Heel belangrijk voor een veilige woonomgeving is hoe bewoners er zelf mee omgaan. Een brandwerende deur is alleen zinvol als niemand hem open laat staan. En een vaste, hardhouten bank vliegt veel minder snel in de fik. Maar leggen mensen er kussentjes op, dan is dat veel brandgevaarlijker.

Dit jaar komt er strengere wetgeving om de veiligheid in woongebouwen te verbeteren. In de gangen en op de galerijen mogen straks geen spullen meer staan die de doorgang blokkeren. Of die brandgevaar opleveren. Denk aan kastjes, bloempotten, tuinstoelen of scootmobielen.

We begrijpen dat dit lastig kan zijn. Velen van u hebben iets gezelligs gemaakt van de ruimte bij hun voordeur.
En uw scootmobiel voor de deur is hartstikke handig.
Maar als elke seconde telt, dan wilt u echt dat de weg vrij is. Vraag dat maar aan ambulancechauffeur Jelle.

Misschien komen mijn collega’s binnenkort ook bij u aan de deur. Met de vraag of u iets wilt weghalen bij de voordeur. Denkt u dan aan Jelles verhaal. Want uw veiligheid en die van uw buren gaat boven alles.

Ger Peeters, bestuurder

Uitgelicht

Zoeken