KWH-keurmerk voor zorgeloos huren

Ingrid Bekker

KWH helpt corporaties om samen met huurders te werken aan goede dienstverlening. Dat doen we door voor ruim 150 corporaties de waardering van huurders voor de corporatie en haar dienstverlening te onderzoeken.

Wat vindt u van:

  • het contact met uw corporatie,
  • de informatie die u ontvangt,
  • hoe reparaties of onderhoud worden uitgevoerd?

Op deze en veel andere vragen halen wij de mening van huurders op. Dat doen we door huurders te vragen om vragenlijsten in te vullen. Door uw antwoorden weet de corporatie waar u tevreden over bent, wat u belangrijk vindt en wat er beter kan. Zo kan zij haar dienstverlening steeds aanpassen en verbeteren.

Vragenlijsten ontvangt u per e-mail of telefonisch
Huurt u bij een corporatie die onderzoek door ons laat uitvoeren? Dan kunt u een e-mail ontvangen of u kunt gebeld worden met de vraag om een vragenlijst in te vullen. Het is uw keuze of u dit doet. Voor het onderzoek werken wij samen met onderzoeksbureau DESAN. Zij versturen de e-mails en zij bellen voor het telefonisch afnemen van de vragenlijsten. Het bellen gebeurt met 020-nummers en 010-nummers. Heeft u een oproep gemist van een nummer dat u niet kent en u belt dit nummer terug, dan hoort u dat dit een telefoontje voor het onderzoek was.

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om
U kunt ervan uitgaan dat zowel uw corporatie, als DESAN, als KWH zorgvuldig met uw gegevens omgaan. Uw gegevens worden alleen voor dit onderzoek gebruikt en uw antwoorden blijven anoniem. Meer over bescherming van uw gegevens leest u op deze pagina op onze website.

Keurmerk KWH-Huurlabel Corporaties kunnen in aanmerking komen voor een keurmerk bij het huurdersonderzoek; het KWH-Huurlabel. Wanneer huurders tevreden zijn, de dienstverlening volledig is onderzocht en een onafhankelijke commissie het onderzoek en de resultaten heeft bekeken, dan krijgt een corporatie dit keurmerk. Corporaties die het keurmerk hebben, blijven de waardering van hun huurders onderzoeken. Blijkt dat de waardering voor de dienstverlening niet meer voldoende is, dan kan een corporatie het keurmerk ook weer kwijtraken. Zo kunt u er zeker van zijn dat een corporatie met het keurmerk KWH-Huurlabel goede dienstverlening biedt. Zodat u zorgeloos kunt huren.

Uitgelicht

Zoeken