2018

 • Prestatieafspraken 2019 getekend 19 december 2018

  Elk jaar zit Wonen Limburg met de gemeentes, huurderorganisaties en vaak ook collega woningcorporaties in ons werkgebied om tafel om prestatieafspraken te maken. Daarin leggen we samen vast wat we het komende jaar in die gemeentes gaan doen.

 • Welkom thuis voor huurders Heerlen en Sittard 18 december 2018

  Vanaf 18 december bieden we de huurders van de het woongebouw aan de Walramstraat in Sittard en de eengezinswoningen aan de Kampstraat in Heerlen een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg. We breiden ons bezit hiermee uit met in totaal 26 woningen.

 • Huisbezoeken Brukske in volle gang 18 december 2018

  We startten 4 weken geleden met een rondgang door de wijk Brukske. Een team medewerkers gaat huis aan huis om met de bewoners in gesprek te gaan over hun woning en woonomgeving. De huisbezoeken worden vooraf via een brief bij de bewoners aangekondigd.

 • Onderzoek woningbehoefte Simpelveld 17 december 2018

  Hoe zorgen we ervoor dat het aanbod van woningen in de toekomst is afgestemd op de behoeften van de inwoners van de gemeente Simpelveld? Om een goed beeld te krijgen van de woningbehoefte voert adviesbureau Stec Groep in opdracht van de gemeente Simpelveld, Woningstichting Simpelveld, Wonen Limburg, Bewonersraad Woningstichting Simpelveld en Stichting Huurdersbelangen Zuid-Limburg de komende periode een onderzoek uit.

 • Wonen Limburg pakt woningtekort middenhuur aan 13 december 2018

  Met het verstrekken van een financiering van EUR 170 miljoen door Rabobank en BNG Bank is een duurzame samenwerking gestart om het tekort aan woningen in het middenhuursegment aan te vullen. Zo kunnen we naast het realiseren van sociale woningen ook een passend huuraanbod realiseren voor huishoudens met een middeninkomen.

 • Wonen Limburg koopt Saffierflat in Heerlen 04 december 2018

  Wonen Limburg heeft de Saffierflat aan de Sittarderweg in Heerlen gekocht. Deze stond sinds afgelopen zomer volop in de aandacht vanwege de aanpak van lang aanhoudende overlast in de buurt. De koop en investering in de flat past binnen de probleemaanpak volgens de methode hartslag.

 • Maatschappelijke partijen Schuttersveld Venray tekenen overeenkomst met de gemeente 04 december 2018

  In het voormalig verzorgingshuis Schuttersveld in Venray is een uniek woonconcept ontwikkeld waarbij naast regulier wonen ook diverse maatschappelijk partners hun intrek nemen. Maandag 3 december 2018 is hiervoor een overeenkomst met de maatschappelijke partners ondertekend.

 • Keuzevrijheid voor huurders Wonen Limburg 30 november 2018

  Alle huurwoningen van Wonen Limburg in de dorpen rondom Venray worden voorzien van een glasvezelaansluiting in de woning. Donderdag 29 november ondertekenden Ger Peeters (bestuurder Wonen Limburg), Wethouder Jan Loonen en Bart Lemmen (directeur GlaswebVenray) de overeenkomst om alle woningen van glasvezel te voorzien. Wethouder Loonen spreekt zijn lof uit over de samenwerking: “Deze samenwerkingsovereenkomst met Wonen Limburg is weer een belangrijke stap verder in de verglazing van Venray door GlaswebVenray. Hierbij is Wonen Limburg een belangrijke partner in de realisatie hiervan”. De bewoners krijgen hiermee meer mogelijkheden als het gaat om bereikbaarheid. En het vergroot de technische duurzaamheid van de woningen.

 • Vrijwillige buurtbemiddelaars gezocht voor Westelijke Mijnstreek 27 november 2018

  Binnenkort kunnen inwoners van Beek, Sittard-Geleen en Stein gebruik maken van Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek.

 • Wonen Limburg scoort een mooi gemiddelde in de benchmark woningcorporaties 22 november 2018

  Ieder jaar vindt er een benchmark plaats waarin ruim 300 woningcorporaties op een aantal onderwerpen met elkaar worden vergeleken. Deze benchmark wordt uitgevoerd door Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Er worden vijf onderwerpen gemeten. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en een C voor een score onder het gemiddelde. Op alle vijf scoren we ook dit jaar weer een mooie B.

 • WoonAdviesTeam op woensdag 21 november niet bereikbaar 20 november 2018

  Op woensdag 21 november is ons WoonAdviesTeam niet bereikbaar vanwege een training.

 • Wonen Limburg gaat de wijk in 19 november 2018

  Maandag 19 november zijn we gestart met een rondgang door de wijk Brukske. Onze medewerkers gaan huis aan huis om met de bewoners in gesprek te gaan over hun woning. De huisbezoeken kondigen we vooraf via een brief bij de bewoners aan.

 • Ontwerp samen de buurt en jouw eigen huurhuis aan de Bosweg in Montfort 31 oktober 2018

  Aan de Bosweg in Montfort gaan de huidige 20 huurwoningen plaatsmaken voor nieuwbouw. Wat we er gaan bouwen, willen we graag samen met u gaan bedenken. Heeft u ideeën voor deze nieuwbouw en wilt u er misschien in de toekomst zelf gaan wonen? Kom dan op maandag 12 november van 19.30 - 21.00 uur naar 'Biej de Vogel' aan de Markt in Montfort.

 • Primeur in Limburg: 43 bestaande woningen getransformeerd naar CO2-neutraal 25 oktober 2018

  Met de transformatie van 43 bestaande woningen in Helden naar klimaatneutraliteit gedurende de komende twee maanden heeft woningcorporatie Wonen Limburg een primeur te pakken in Limburg. Het is namelijk voor het eerst dat een dergelijke energetische renovatie in Limburg op zo een grote schaal wordt uitgevoerd.

 • We leren u graag beter kennen 02 oktober 2018

  Op zaterdag 13 oktober is het de Dag van het Huren. Eerdere jaren zetten we die dag de deuren van onze buurtwinkels en het Wonen Limburg Huis wijd open. Alle bewoners waren van harte welkom om langs te komen. Voor koffie en een goed gesprek. Over wat ze van hun huis vinden. En van onze dienstverlening.

 • Ruim 3.500 huurdaken voorzien van zonnepanelen 24 september 2018

  In juni 2015 werd het startsein gegeven voor het driejarig samenwerkingsproject van 10 Limburgse woningcorporaties: Zonnig-Limburg. Het doel was om minimaal 3.000 huurdaken te voorzien van zonnepanelen. De drie jaar zijn inmiddels voorbij en het doel is ruimschoots behaald. In totaal zijn er ca. 28.000 zonnepanelen gelegd.

 • De partners van Schuttersveld: “Dit is de maatschappij in het klein” 21 september 2018

  In het nieuwste nummer van ons bewonersblad In de buurt van leest u over een bijzonder, nieuw woongebouw: Schuttersveld. Vroeger was het een verzorgingshuis. Nu is het een woonplek voor onder meer jongeren. Én een thuis voor een aantal zorg- en welzijnsorganisaties. Hun verhaal leest u hier.

 • Nieuwsbrief over bijeenkomst Piushof Panningen op 6 september 19 september 2018

  Wonen in Piushof biedt de mogelijkheid om deze nieuwe buurt vanaf het begin samen vorm te geven. Wanneer voelt u zich betrokken bij uw buurt of buren? Wat maakt dat u ergens prettig woont.

 • Nieuwe bewoners en kansen voor Schuttersveld Venray 19 september 2018

  Schuttersveld krijgt een tweede leven met nieuwe bewoners en gebruikers. Naast de inmiddels al gerealiseerde 35 Wonen Limburg Kompaswoningen voor tijdelijk wonen nemen zes maatschappelijke partijen deel aan dit unieke concept. MET ggz, Wauw speciaal voor jou, Allerlei Gastvrij, Bureau Andersom en UniK nemen vanaf het einde van het jaar hun intrek. Logeerhuis Kapstok blijft op de vertrouwde plek.

 • Sleutel voor nieuwe huurders Kompaswoningen Schuttersveld Venray 11 september 2018

  Vandaag hebben de eerste bewoners van de 35 appartementen van het Schuttersveld hun sleutel ontvangen. Afgelopen periode is hard gewerkt om het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld aan de Bergweg in Venray klaar te maken voor een tweede leven. In dit woongebouw gaan maatschappelijke partners en mensen die op zoek zijn naar een tijdelijke woonplek samen wonen en leven.

 • Tropische temperaturen 23 juli 2018

  Het blijft ook de de komende dagen nog tropisch warm. Let daarom goed op jezelf en je buren met deze zomerse temperaturen!

 • Nieuwe reeks energiecoaches Wonen Limburg helpen huurders besparen 17 juli 2018

  Afgelopen winter deden we een oproep aan vrijwilligers die als energiecoach hun ervaring en kennis wilden uitbreiden. En met succes! De Natuur en Milieufederatie heeft voor Wonen Limburg eind juni een derde groep van acht mensen opgeleid tot energiecoach. Vanaf september staan ze voor onze huurders klaar. Het doel van de energiecoaches is om onze huurders te adviseren en ondersteunen bij het verminderen van hun woonlasten, met name de kosten van het verbruik van elektriciteit en gas.

 • Positieve gezondheid 05 juli 2018

  De laatste tijd denk ik veel na over de term ‘positieve gezondheid’. Die houdt in dat je kijkt hoe mensen met een beperking toch zo goed mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij.

 • Extra steun voor bewonersinitiatieven in Kerkrade 05 juli 2018

  In Kerkrade zetten allerlei partijen zich in voor een gezonde en energieke leefomgeving. Hierbij is de wens om nog meer initiatieven van bewoners te steunen die te maken hebben met de woon- en leefomgeving. Om hier meer vorm aan te geven hebben op 26 maart de gemeente Kerkrade, de Provincie Limburg, Zuyd Hogeschool, IBA Parkstad en Wonen Limburg in een manifest hun intenties naar elkaar uitgesproken over een nieuwe manier van samenwerken.

 • Jaaroverzicht 2017 in vogelvlucht 28 juni 2018

  Benieuwd naar wat we in 2017 gedaan hebben? In een paar minuten tijd bekijk je ons jaaroverzicht via de interactieve digitale versie. Klik ook eens op de artikelen en videofilmpjes en laat je inspireren!

 • Een taart voor mijlpaal verduurzaming van onze woningen 19 juni 2018

  Wonen Limburg werd maandag 18 juni tijdens een werkbezoek van medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verrast met een heerlijke taart. Wij blijken één van de drie corporaties in Nederland te zijn die de mijlpaal van 7,5 miljoen euro aan STEP- subsidieaanvragen hebben bereikt voor het verduurzamen van bestaande huurwoningen.

 • Bewoners De Smidse leggen natuurdak aan 15 juni 2018

  Bewoners in Horst leggen gezamenlijk een groen dak aan. Op het dak van appartementengebouw De Smidse van Wonen Limburg groeit straks een mix van vetplantjes en grassen. Maar liefst 18 appartementen kijken uit op het dak. Zes appartementen zijn zelfs direct verbonden aan het dak en de bewoners lopen er dagelijks langs.

 • Nieuwe huurbedrag voor huurbetaling in juli aangepast? 12 juni 2018

  In april ontving u het voorstel voor de jaarlijkse huuraanpassing. Vanaf 1 juli betaalt u een nieuwe huurprijs. In veel gevallen passen wij het nieuwe huurbedrag in onze administratie aan en soms moeten huurders dit zelf bij de bank regelen.

 • Proef automatische telefoontjes bij huurachterstanden 12 juni 2018

  Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat u vergeten bent de huur te betalen, of dat een automatische incasso van de huur niet mogelijk was. Tot nu toe ontving u dan van ons alleen een schriftelijke betalingsherinnering.

 • e-shower BLUE beste idee Innovatiepitch Limburg klaar voor Morgen 07 juni 2018

  Op woensdag 6 juni organiseerden negen samenwerkende partners, waaronder Wonen Limburg, de innovatiepitch ‘Limburg klaar voor morgen’. De partijen zijn op zoek naar nieuwe ideeën vanuit andere invalshoeken, die ze kunnen toepassen bij het duurzamer maken van 3.000 huurwoningen van Wonen Limburg. Het idee van Hamwells Europe BV - de e-shower BLUE - is hierbij als allerbeste uit de bus gekomen.

 • Limburgse corporaties sturen brandbrief over belastingverhoging 28 mei 2018

  De Limburgse woningcorporaties stuurden deze week een brandbrief naar alle Limburgse colleges van burgemeester en wethouders. Als het aan het kabinet ligt betalen de Nederlandse corporaties de komende jaren een miljard meer belasting. Dat betekent dat corporaties landelijk gezien zo’n 67.000 minder nieuwe huurwoningen kunnen bouwen of 100.000 huizen minder renoveren tot heel energiezuinige woningen. Ook de betaalbaarheid van de sociale huurwoningen komt zo verder onder druk te staan. Dit heeft uiteraard ook voor Limburg vergaande gevolgen.

 • Limburgse corporaties en Provincie slaan handen ineen voor versnelling op verduurzaming 24 mei 2018

  De Limburgse corporaties pakken samen met de provincie de verantwoordelijkheid voor een duurzame, aardgasvrije woningvoorraad in Limburg. De acht grootste corporaties alleen al, hebben voor de komende drie jaar ruim 1,2 miljard begroot om te investeren in verduurzaming. Maar er is meer nodig. Om versnelling te realiseren zijn collectief afgestemde inspanningen van diverse partijen én een focus op een gemeenschappelijke versnellingsagenda harde randvoorwaarden. Daarom is gekozen voor een programma bestaande uit drie Limburgse kraamkamers voor versnelling waarvoor een financiële bijdrage aan het Rijk gevraagd is.

 • Pitch jij Limburg Klaar voor Morgen? 08 mei 2018

  Negen samenwerkende partners gaan 3.000 sociale huurwoningen verduurzamen en roepen daarvoor jouw hulp in. Stuur je beste duurzame idee, concept of oplossing in via www.limburgklaarvoormorgen.nl en hoor tijdens de “Limburg Klaar voor Morgen”- Pitch op 6 juni 2018 of jouw inzending gewonnen heeft.

 • Jaarverslag 2017: naar het beste van twee werelden 03 mei 2018

  Ons jaarverslag 2017 is uit. Het jaar 2017 stond voor ons vooral in het teken van het vernieuwen van onze strategische koers en de juridische splitsing van onze activiteiten in de sociale verhuur en de vrije sectorhuur. Voor ons de beste manier om zowel de meest kwetsbare bewoners als de middeninkomens die net tussen wal en schip vallen te kunnen voorzien van betaalbare huisvesting.

 • Welkom thuis voor huurders Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen 02 mei 2018

  Vanaf 1 mei biedt Wonen Limburg de huurders van een aantal woongebouwen in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg. We breiden ons bezit hiermee uit met in totaal 186 appartementen. Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar.

 • Samenwerkingsovereenkomst Huurdersraad Wonen Limburg geactualiseerd 30 april 2018

  De hoofdlijnen van de samenwerking met de Huurdersraad Wonen Limburg, huurdersorganisaties en bewonerscommissies liggen vast in een overeenkomst.

 • De bouw is gestart aan de Zuidsingel in Venray 18 april 2018

  Het storten van de eerste betonvloer markeerde woensdag 18 april de officiële start voor de bouw van 33 appartementen en 17 levensloopbestendige woningen aan de Zuidsingel in Venray.

 • Start campagne Voorjaar, maak je tuin Waterklaar 13 april 2018

  Het is weer lente! Tijd om fijn naar buiten te gaan. Dat deden ook groep 7 en 8 van basisschool Onder de Wieken in Meterik. Samen met de gemeente Horst aan de Maas, Wonen Limburg en Citaverde College deden de leerlingen de check wat er moet gebeuren om hun nieuwe school in het voormalige St. Theresiaklooster in Meterik en het naastgelegen appartementencomplex waterklaar te maken. Dit was tevens de start van de campagne “Voorjaar, maak je tuin Waterklaar” waarmee Waterpanel Limburg de aandacht vraagt voor duurzaam waterbeheer.

 • Komt u moeilijk aan werk? Denk dan ook eens aan Wonen Limburg 11 april 2018

  Als u een huis zoekt, klopt u aan bij de woningcorporatie. Zoekt u werk, dan gaat u waarschijnlijk naar een uitzendbureau. Dat klinkt logisch. Toch doet Wonen Limburg ook heel veel om mensen te ondersteunen bij hun zoektocht naar werk.

 • Uw gegevens veilig op onze website 11 april 2018

  Wij doen er alles aan om de gegevens van u, als huurder, zo veilig mogelijk op te slaan. Na het lezen van het artikel vandaag in Dagblad de Limburger bent u mogelijk ongerust geraakt. Dat vinden we uiteraard erg vervelend. Inmiddels is onze website volledig https-beveiligd en voldoen we daarmee aan alle voorwaarden die de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) stelt, die op 25 mei a.s. in werking treedt.

 • Dikke pluim van bewoners Graswinkellaan Weert 10 april 2018

  Onze ketenpartners doen het goed! Afgelopen week ontvingen wij een erg mooi bericht van bewoners van ons appartementencomplex aan de Graswinkellaan in Weert. Dit complex is onlangs voorzien van energetische maatregelen, als onderdeel van de in totaal 4.000 woningen die Wonen Limburg in de periode 2017-2020 energetisch aanpakt. De afgelopen tijd heeft onze partner Cuypers-Pex hard gewerkt om het in Weert zo goed en mooi mogelijk voor elkaar te krijgen. En met succes!

 • Wonen en autisme 05 april 2018

  Ons laatste artikel in het kader van de NVA Autismeweek gaat over wonen en autisme. Wat betekent het voor mensen met autisme om zelfstandig te wonen? En op welke ondersteuning mogen zij rekenen?

 • Een droom werd werkelijkheid 05 april 2018

  Van 31 maart t/m 7 april vindt de NVA Autismeweek 2018 plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

 • Luisteren naar autisme 01 april 2018

  Van 31 maart t/m 7 april is de NVA Autismeweek met als thema ‘Luisteren naar autisme’ en 2 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. De Stichting Aut Hoes liet ons inzien dat aandacht voor autisme nodig is.

 • Zelfbouw-architect verbouwt appartement Wonen Limburg met afvalmateriaal 28 maart 2018

  Sinds 20 maart heeft zelfbouw-architect Jason Serier uit Rotterdam voor een maand zijn intrek genomen in een appartement in de Heerlense Auroraflat, naast het Maankwartier. Culturele instelling SCHUNCK* en Woningcorporatie Wonen Limburg hebben hem gevraagd om hier een eigen klushuis vorm te geven, waarbij de woning volledig wordt aangekleed met behulp van afvalmateriaal. Een van de voorwaarden daarbij was dat het appartement samen met bewoners van de flat en studenten van de TU Delft tot stand zou komen. En dat bezoekers vooral binnen kunnen lopen tijdens Jason’s werkzaamheden voor een kopje koffie en een inspirerend gesprek over het werken met sloopmateriaal. Op 30 april 2018 moet het klushuis opgeleverd worden.

 • Openingstijden Pasen 28 maart 2018

  Op paasmaandag 2 april zijn al onze buurtwinkels overdag gesloten. Ook is er dan geen avondopenstelling. Dinsdag 3 april staan we weer graag voor u klaar.

 • Tijd voor radicale verbinding 27 maart 2018

  Recent in het nieuws, in de dagelijkse nieuwsflitsen: een klein item over de vakantiestatistieken van 2017. We boekten met z'n allen maar liefst 36 miljoen vakanties. Hoewel, met z'n allen? Snel doorlezend kreeg ik een scherper beeld: 13 miljoen Nederlanders maakten die 36 miljoen vakanties. Wie ging, ging dus gemiddeld bijna 3 keer. En de overige 4 miljoen mensen? Die gingen dus niet. Het hele jaar niet.

 • Onze Buurtwinkel Urmond gaat verhuizen 27 maart 2018

  Met ingang van maandag 2 april gaat de Buurtwinkel Urmond van Wonen Limburg aan de Kerkstraat 16b verhuizen naar de Stationsstraat 47 in Sittard.

 • Terugblik op Wonen Limburg Lab Iedereen kan iets! 16 maart 2018

  In het Wonen Limburg Lab Iedereen kan iets! van 19 februari spraken we met 11 bewoners over knelpunten en oplossingen om meer voor elkaar te kunnen betekenen in de buurt.

 • Bewoners van Bakenshof in Horst doen het graag zelf 12 maart 2018

  Zaterdag 10 maart was het feest in Bakenshof in Horst. De 60 bewoners van het moderne en zeer energiezuinige woongebouw ontvingen buren en genodigden om samen stil te staan bij hun nieuwe thuis. Vol trots zetten bewoners hun deuren open. Wethouders Op de Laak en Vorstermans, bestuurder Ger Peeters en Gerard Hesen en Bart Leijendeckers plantten namens de bewoners drie bomen ter herinnering aan deze bijzondere dag. Daarnaast werd het naambord onthuld, dat de bewoners zelf via het Fonds Leefbaarheid geregeld hebben.

 • Nieuwe bestemming Schuttersveld krijgt steeds meer vorm 07 maart 2018

  Donderdag 8 maart verhuizen de laatste bewoners van Schuttersveld naar hun nieuwe stek van de Zorggroep. Wij zijn, als eigenaar van het gebouw, in nauwe samenwerking met gemeente Venray en een aantal maatschappelijke organisaties al volop met de plannen voor het vervolg bezig. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de nieuwe bewoners tegen het eind van de zomer hun intrek nemen.

 • Samen werken aan het realiseren van úw toekomstige woonwensen 28 februari 2018

  Tot 26 januari was het mogelijk de vragenlijst ‘Samen Wonen’ van Wonen Limburg in te vullen, waarin we u vroegen naar uw toekomstige woonwensen. En dat het onderwerp ook bij u leeft is gebleken uit de grote hoeveelheid reacties. Meer dan 3.500 vulden de vragenlijst in! Ruim 500 gaven aan verder met ons te willen praten. En dat is ook precies wat we gaan doen!

 • Juridische splitsing: ‘Stichting Wonen Limburg’ en ‘Wonen Limburg Accent’ 23 februari 2018

  Als gevolg van de herziene Woningwet moesten alle woningcorporaties per 1 januari 2018 hun werkzaamheden onderverdelen in twee categorieën. De eerste categorie is de kerntaak. Hieronder valt het aanbieden van huisvesting onder de huurtoeslaggrens en maatschappelijk vastgoed. Deze worden de Diensten van Algemeen Economisch Belang, afgekort DAEB, genoemd . De tweede categorie behelst de overige activiteiten zoals het aanbieden van huisvesting boven de huurtoeslaggrens en overig vastgoed. Dit noemen we niet-DAEB.

 • Wonen Limburg ontvangt predicaat ‘Dementievriendelijk’ 22 februari 2018

  Vandaag ontvingen we van wethouder Marianne Smitsmans namens Dementievriendelijk Roermond het predicaat ‘dementievriendelijk’. Dat is in Roermond de start van de Limburgse Vergeet-mij-niet tour van Samen dementievriendelijk. Drie weken lang toert een Volkswagenbusje met een promoteam door Limburg, ook door Roermond, om extra aandacht te vragen voor dementie.

 • Aanpassing openingstijden Buurtwinkel Horst 15 februari 2018

  Met ingang van maandag 19 februari kent onze Buurtwinkel Horst geen avondopenstelling meer op de maandagavond.

 • ‘Hallo, hoe gaat het met u?’ 05 februari 2018

  Tijdens de Dag van het Huren gingen medewerkers van Wonen Limburg onaangekondigd op bezoek bij bewoners. Dat leverde prettige en leerzame gesprekken op.

 • Doe mee met de interessepeiling Schuttersveld in Venray 31 januari 2018

  Ben je op zoek naar woonruimte, maar heb je niet genoeg inschrijftijd? Dan is een kompaswoning in het Schuttersveld aan de Bergweg in Venray voor jou misschien héél aantrekkelijk. De kompaswoningen bieden je een goede overbrugging naar een huurwoning voor onbepaalde tijd of een koopwoning. En… je behoudt je inschrijftijd op Thuis in Limburg.

 • Gezocht met spoed: energiecoaches! 29 januari 2018

  Wonen Limburg zoekt verspreid door haar werkgebied vrijwilligers die als energiecoach hun ervaring en kennis willen uitbreiden en delen. Kom jij ons energieteam versterken?

 • Interessepeiling tijdelijke woonruimte Schuttersveld 24 januari 2018

  Gemeente Venray en Wonen Limburg zijn bezig met een nieuwe invulling voor het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld. Het doel is om in de loop van 2018 het pand opnieuw te verhuren aan deels maatschappelijke partners en deels individuele huurders die op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte. Van de nieuwe bewoners wordt verwacht dat ze de deur voor elkaar openstellen en elkaar helpen waar nodig. En dat ze een bijdrage leveren aan het gebouw of de buurt. Op 1 februari 2018 zet Wonen Limburg een interessepeiling uit voor de individuele woonruimtes. Deze worden op de tweede en derde verdieping van het Schuttersveld gerealiseerd.

 • Foto-expositie 'Kom binnen' bij Wonen Limburg 05 januari 2018

  Vrijdagmiddag 19 januari vindt de officiële opening plaats van onze foto-expositie ‘Kom binnen’. De expositie bestaat uit een selectie foto’s die we de afgelopen zes jaar lieten maken voor onder meer ons bewonersmagazine In de buurt van... Foto’s die iedereen een kijkje gunnen in verschillende huizen, thuizen, wijken en buurten.

Uitgelicht

Zoeken