In de buurt van.... het verhalenfestival

Marian Gielen

Op zaterdag 7 oktober is in het Wonen Limburg Huis in Roermond het Verhalenfestival. Daar geven we bewoners het podium. Zij delen hun verhaal. Om elkaar beter te begrijpen. Om geïnspireerd te raken. En om de veelkleurigheid van onze bewoners te vieren.

Ger

Zo vertelt Bianca Meinhardt het verhaal van de Sinti-cultuur. Bewoners van de Eegelshoeve in Someren vertellen hoe ze van hun binnentuin hun eigen paradijsje maakten. En kinderen van de Kinderwijkraad Brukske vertellen waarom het zo belangrijk is om je in te zetten voor je buurt. 

Al deze mensen verdienen het om gehoord te worden. Want zij zorgen er samen voor dat onze wijken, buurten en dorpen leefbaar blijven. Daarom luisteren we niet alleen op 7 oktober naar hun verhalen, maar het hele jaar door. Via onze talentmakelaars bijvoorbeeld.

Verhalen verbinden ons met elkaar. En iedereen heeft een verhaal. U ook. Daarom hoop ik dat u ook naar het Verhalenfestival komt. Om te luisteren. Of om zelf te  vertellen. Het is de eerste stap naar een leukere, mooiere manier van met elkaar leven. 

Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken