221 resultaten voor ‘aurora)’

 • Verhalen van Aurora 15 december 2022
 • Nieuwsbrief Petrusberg nummer 7 pdf, 1MB
 • Kunstproject Aurora Heerlen

  foto sittarderwegaurora voor website Eindelijk is het dan zover. Op 21 juni is Boa Mistura in Heerlen aangekomen. Het woongebouw Aurora wordt de grootste mural van Europa!

  Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw. Zeker ook omdat kunst verbindt! Want dat is nu precies waar het Spaanse kunstenaarscollectief Boa Mistura zich wereldwijd voor inzet: kunst als inspiratie voor verandering met actieve bewoners als belangrijk uitgangspunt. Door samen te werken leert iedereen elkaar beter kennen. En maken zij het wonen in Aurora nóg prettiger.

 • Een vleugje Aruba op Aurora 21 oktober 2021

  Diego (ASA) Martijn (44) woont sinds ruim een jaar met zijn hondje Khaleesi op Aurora. Hij is geboren op Aruba. Diego heeft Covid gehad en werkt in Nederland hard aan zijn herstel. “Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk heeft de ziekte een enorme impact gehad. Ik heb veel moeite om onder andere weer buiten te durven komen. Mijn hondje helpt me daarbij. Maar het kunstproject draagt daar zeker ook een steentje aan bij”.

 • Leo de Haas, bewoner van Aurora 21 oktober 2021

  Maak kennis met Leo de Haas, 43 jaar en heeft al 16 jaar zijn thuis op Aurora. Hij is geboren in Heerlen, maar heeft 20 jaar in Brabant gewoond bij zijn pleegouders. Op zijn 23ste wilde hij terug naar Heerlen. De plek waar zijn ouders wonen.

 • Kunstproject Aurora Heerlen gestart 08 juli 2021

  Een feestelijke bijeenkomst voor bewoners en kunstenaars op zondag 4 juli vormde het startmoment van het kunstproject. Weliswaar een jaartje later dan gepland, maar nu kan dan eindelijk begonnen worden aan het realiseren van het door de bewoners gekozen ontwerp voor hún woongebouw. Een project waarin bewoners zij aan zij met de kunstenaars werken aan een nieuw Aurora.

 • Kunstproject Aurora Heerlen gestart 24 januari 2022

  Een feestelijke bijeenkomst voor bewoners en kunstenaars op zondag 4 juli vormde het startmoment van het kunstproject. Weliswaar een jaartje later dan gepland, maar nu kan dan eindelijk begonnen worden aan het realiseren van het door de bewoners gekozen ontwerp voor hún woongebouw. Een project waarin bewoners zij aan zij met de kunstenaars werken aan een nieuw Aurora.

 • Website Aurora staat live! 04 februari 2022

  Met trots laten we jullie weten dat de website van Aurora live staat. Er is hard gewerkt om het grootste street art-kunstwerk van Europa, dat staat in Heerlen-Noord, een digitaal platform te geven.

 • Eerste rondleiding op en rondom Aurora 21 april 2022

  Zaterdag 16 april was de kick-off van de rondleidingen op en rondom Aurora. Bewoners Leo en Hessel zijn al vanaf de start nauw betrokken bij het kunstproject. Aan hen dan ook de eer om de eerste groep genodigden, waaronder Marita Muller directeur Strategie en Organisatieadvies van Wonen Limburg en Tatjana Korbmacher van de Bewoners Commissie Aurora, mee te nemen in de geschiedenis van Aurora, te vertellen over het kunstwerk en wat het project voor de bewoners betekend heeft en dat nog steeds doet.

 • Aurora Heerlen: kunst brengt mensen bij elkaar! 15 juli 2022
 • Slotmanifestatie Aurora Heerlen een groot succes! Een sociaal kunstproject met veel impact. 08 juni 2022

  Op zaterdag 4 juni was het moment waarop lang is gewacht; dé slotmanifestatie van Aurora in Heerlen. Groot feest voor alle betrokkenen om de impact van dit sociale kunstproject en de mooie samenwerkingen te vieren. Wonen Limburg, de bewoners, Stichting Street Art en BoaMistura presenteerden de transformatie van Aurora. Het woongebouw staat letterlijk én figuurlijk weer goed in de verf! De bewoners voelen zich weer verbonden, helpen elkaar en zijn vrolijk als de voordeur opengaat. Dit grootschalige kunstproject heeft op het gebied van toekomstperspectief, verbinding en imagoverandering fantastische dingen teweeg gebracht. Dat is groots gevierd!

 • Wat was het mooi! 01 december 2023

  Op zaterdag 7 oktober toverden we ons Wonen Limburg Huis in Roermond om tot Verhalenfestival.

 • Versturen van betaallink gewijzigd per augustus 2022 08 augustus 2022

  Betaalt u de huur via een betaallink? Dan krijgt u deze link voortaan pas 7 dagen voor de vervaldatum toegestuurd. Deze wijziging gaat in voor de huurbetaling vanaf augustus 2022.

 • Kunstproject

  Eindelijk is het dan zover. Op 21 juni is Boa Mistura in Heerlen aangekomen. Het woongebouw Aurora wordt de grootste mural van Europa!

  Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw. Zeker ook omdat kunst verbindt! Want dat is nu precies waar het Spaanse kunstenaarscollectief Boa Mistura zich wereldwijd voor inzet: kunst als inspiratie voor verandering met actieve bewoners als belangrijk uitgangspunt. Door samen te werken leert iedereen elkaar beter kennen. En maken zij het wonen in Aurora nóg prettiger.

  Naast de informatie op deze pagina kun je het project ook volgen op Instagram en Facebook (#viveaurora2021). En vind je informatie op de website van Visit Zuid Limburg (https://www.visitzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/attracties-bezienswaardigheden/detail/aurora-heerlen/386689/)

 • Dank u wel voor uw gastvrijheid! 10 oktober 2017

  Zaterdag 7 oktober was al weer de 3e Dag van het Huren. Een initiatief van onze brancheorganisatie Aedes. Met 160 collega’s gingen we onze wijken en buurten in om op bezoek bij onze huurders te gaan.

 • Luisteren naar autisme 01 april 2018

  Van 31 maart t/m 7 april is de NVA Autismeweek met als thema ‘Luisteren naar autisme’ en 2 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. De Stichting Aut Hoes liet ons inzien dat aandacht voor autisme nodig is.

 • Een droom werd werkelijkheid 05 april 2018

  Van 31 maart t/m 7 april vindt de NVA Autismeweek 2018 plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

 • Onderzoek naar seniorenwoningen Horst aan de Maas 14 augustus 2019

  Eind vorig jaar hield de SP in Horst aan de Maas een enquête onder inwoners van seniorenwoningen. Maandag 7 januari ontvingen we het onderzoeksrapport. Uit het onderzoek blijkt dat 90% van de respondenten tevreden is met hun seniorenwoning. Goed om te horen!

 • Netwerkpartners 16 januari 2023

  Vanaf 1 januari 2023 hebben we het beheer en onderhoud van onze huizen en overig vastgoed anders vormgegeven en ingericht. Deze zijn ondergebracht bij netwerkpartners. De nieuwe contracten voor de algemene onderhoudsportefeuille zijn ingegaan vanaf januari 2023 en hebben een looptijd van 7 jaar.

 • In de buurt van.... het verhalenfestival 17 augustus 2023

  Op zaterdag 7 oktober is in het Wonen Limburg Huis in Roermond het Verhalenfestival. Daar geven we bewoners het podium. Zij delen hun verhaal. Om elkaar beter te begrijpen. Om geïnspireerd te raken. En om de veelkleurigheid van onze bewoners te vieren.

 • In de buurt van… het Wonen Limburg Lab 08 maart 2017

  Op dinsdagavond 7 maart vond het Wonen Limburg Lab plaats met als thema het huurdersmagazine In de buurt van… We hadden een aantal huurders uitgenodigd om hierover met ons in gesprek te gaan. Wat zijn de plussen en minnen van de huidige uitgave? Wilt u het blad online lezen of liever op papier? Moet het glossy zijn of lekker praktisch? Wat moet de inhoud zijn? Met dit soort vragen gingen de deelnemers in twee groepen aan de slag.

 • Hart voor Sittard 23 mei 2022

  Tegen de rand van de historische binnenstad van Sittard wordt het gebied tussen de President Kennedysingel en de Swentiboldstraat herontwikkeld.
  Het samenwerkingsverband bestaat uit Mulleners Vastgoed, Laudy Bouw en Ontwikkeling en Van Wijnen. Zij bouwen hier 7 appartementsgebouwen met in totaal 210 woningen. Het gaat om een combinatie van huur en koopappartementen.

  Voor Wonen Limburg Accent worden er twee moderne woongebouwen met ieder 24 appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen gebouwd.

 • Het kunstproject; een stap in de goede richting 28 september 2021

  Stoere zonnebril. Sigaretje. Lang postuur. Ruig ringbaardje. Niet op zijn mondje gevallen. Type ruwe bolster, blanke pit; Eric Slangen, sinds 12 jaar woonachtig op Aurora. Hij heeft een gedeelte van zijn
  38-jarige leven in Rotterdam gewoond, waar hij o.a. zijn studie heeft afgerond. Maar het Heerlense bloed kruipt door zijn aderen en dat merk je aan zijn betrokkenheid als hij over Heerlen vertelt: “Er had wat mij betreft veel eerder actie ondernomen mogen worden om de problematiek in Heerlen aan te pakken”.

 • Magazine In de buurt van Peter

  Ons bewonersblad In de buurt van Peter is uit. Dit keer nemen we een kijkje in de leefwereld van Peter uit Weert. De kosten van het dagelijks leven schieten omhoog en dat merkt ook Peter heel goed. Er bestaan veel regelingen om mensen met een lager inkomen door deze moeilijke tijd heen te helpen. In deze uitgave wijzen we u de weg.
  Verder leest u hoe u kunt meedoen aan de prijsvraag ‘Trots op mijn buurt’ en we blikken terug op de slotmanifestatie van Aurora in Heerlen.

 • Introductie In de buurt van Peter 15 juli 2022

  Elk magazine stellen we een van onze huurders of belanghebbenden centraal. Dit keer nemen we een kijkje in de leefwereld van Peter uit Weert. De kosten van het dagelijks leven schieten omhoog en dat merkt ook Peter heel goed. Er bestaan veel regelingen om mensen met een lager inkomen door deze moeilijke tijd heen te helpen. In deze uitgave wijzen we u de weg.
  Verder leest u hoe u kunt meedoen aan de prijsvraag ‘Trots op mijn buurt’ en we blikken terug op de slotmanifestatie van Aurora in Heerlen.

Verfijn uw zoekopdracht

Publicatiedatum

Sorteren op

Resultaten per pagina

Uitgelicht

Zoeken